27 februari 2013

Hear, hear! (a cheer)


Nog geen half uur heeft Hear, hear! (a cheer) nodig om ons te winnen voor zijn in de slaapkamer opgenomen liedjes op het debuutalbum For people who believe change is something they've lost in a couch. Onder die opmerkelijke naam immers biedt Thomas Verheyen op zijn langspeeldebuut een inkijk in de muziek die hij sinds 2009 maakt. Er was al een EP’tje, en met ruim 26 minuten is dit album ook niet erg groots opgezet, zo lijkt het.
Wie er snel bij is, kan één van de 200 CD’s of één van de 200 LP’s kopen, en de rest zal het moeten stellen met de digitale versie. Het artwork van Ben Gijsmans, dat je kan bewonderen op de website, is alvast erg uitnodigend. Is de muziek dat ook?
Hear, Hear! (A Cheer) klinkt vooral erg sympathiek. De 8 songs klinken niet hemelbestormend, noch uitzonderlijk of ingenieus. Wél vormen ze een aangenaam tijdverdrijf voor wie zich in zijn zetel wil ploffen en eventjes alle miserie wil vergeten. Met zetels heeft dit project wel iets: ze hielden een wedstrijd waarbij je een mini-concert in je eigen zetel kon winnen. Elk nummer op deze plaat heeft genoeg kleine toetsen meegekregen om zich van de andere te onderscheiden.
Het meest zijn we te spreken over Little bits (little nips), een ietwat ondeugend klinkend lo-fi pareltje dat opkijkt naar Sebadoh, en van Stuck (inside a daydream). Daarin loert Daniel Johnston om de hoek, en krijgen we eerst de schrik van ons leven als het liedje ingezet lijkt te worden door een panfluit. For my love (if she were here) kan volstaan om het muurbloempje te verleiden, al zal het mooiste meisje van de klas iets meer verwachten eer ze op de avances ingaat. Lollipop is een pretentieloos popdeuntje dat baadt in The Folk Implosion op zijn simpelst.
Ambitieus is niet meteen een kenmerk dat we met Hear, Hear! (A Cheer) zullen associëren na dit erg korte debuutalbum. Thomas lijkt eerder onopgemerkt achtergebleven in de divan na een wild feestje, toen niemand nog echt oplette. Gelukkig blijkt hij een aangename gast.

Je kan deze recensie ook hier lezen op Indiestyle.

Bestellen van het album kan hier. Hieronder kan je het alvast beluisteren:

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.