04 februari 2013

Aankondiging Ongeletterd Concert: I Do I Do + Everyman

Op zaterdag 16 februari spelen I Do I Do en Everyman een gratis Ongeletterd (dubbel)Concert in mijn huiskamer. 


I Do I Do is het project van Stefaan Decroose, die zijn derde album uitbrengt op cassette (en in digitale vorm). "Then" is de logische evolutie na de vorige albums "None" (toen nog met groep) en "More light" en verraadt de voorliefde van Decroos voor de gitaarmuziek van John Fahey. De (soms zwaar bewerkte) gitaargeluiden dragen meer dan voorheen de songs, nu hij ervoor gekozen heeft zang helemaal achterwege te laten. Wat dat oplevert, kan u lezen in deze beide recensies:

http://deongeletterdewanhoop.blogspot.be/2013/01/i-do-i-do.html
http://www.snoozecontrol.be/index.php/reviews/16-binnenlandse-reviews/1355-i-do-i-do-then
 Everyman is de groep rond Vincent Neyt, die al eerder in diverse groepen (waaronder The Catatonics) meespeelde en vorig jaar zijn debuutalbum uitbracht. "Songs about ninjas" is een prachtige plaat, waarover u hier (http://deongeletterdewanhoop.blogspot.be/2012/11/everyman.html) meer kan lezen. De groep speelt in een driemansbezetting met gitaar, synthesizer en drum.

Meer lezen over deze artiesten:

Website I Do I Do: http://i-do-i-do.be/
Website Everyman: http://www.everyman.be/
Interview Everyman: http://deongeletterdewanhoop.blogspot.be/2012/11/interview-everyman.html
Interview met Stefaan Decroos over zijn 10 invloedrijkste platen: http://deongeletterdewanhoop.blogspot.be/2011/11/10-platen-die-zijn-leven-beinvloedden.html


Praktisch: wie er graag bij wil zijn, kan reserveren via svenvolckerijck (at) hotmail (dot) com. Het concert is gratis, er wordt wel een vrije bijdrage gevraagd voor de artiesten. Meer info vind je ook hier. Uiteraard mag je het nieuws verspreiden en zelf ook mensen uitnodigen en mag je voor meerdere mensen reserveren... Wie reserveert, krijgt ook de exacte locatie doorgemaild.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.