02 januari 2013

Gespot voor u: The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble


Soms gebeurt het heel onverwacht dat je iets spot op (bijvoorbeeld) Facebook dat je nog niet kende, en dat je meteen heel erg intrigeert. Die toevallige muzikale ontdekkingen maken het leven boeiender...
Gisteren spotte ik dit op de Facebookpagina van boven de grijze wolken, een café in Gent dat nét deze week zijn deuren sloot (op 31 december). 
The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble is een Nederlandse band (nu ja, er zitten ook leden uit Groot-Britannië,Frankrijk en Zwitserland in) die sinds 2000 ook vaak muziek maakt bij stomme films (het begon allemaal met Nosferatu en Metropolis). De bandleden houden zich bezig met audio én video, en trachten ook live zowel analoog als digitaal te werken, met soms verbluffende resultaten tot gevolg.
Ze deelden gisteren een extraatje met hun fans via hun Facebookpagina, in afwachting van een tour die start in mei, mogelijks een nieuw album en alvast een live-registratie die ze uitbrengen van hun zijproject The Mount Fuji Doomjazz Corporation. Het videomateriaal dat ze gebruiken komt uit In absentia, een film van de Quay Brothers (tweelingbroers die bekend raakten dankzij hun stopmotion-animaties). Het is dan ook bedoeld als een hommage aan hen.
Hun muziek klinkt als een mengeling van jazz en post-rock, zelf noemen ze het doomjazz. Geniet ervan:Homage to Quay - The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.