11 november 2012

Ongeletterd concert: Sue Me Charlie


Zaterdagavond trad het Antwerpse trio Sue Me Charlie op in mijn huiskamer. Die was bij deze gelegenheid goed gevuld, en alzeker omdat het drietal een drumstel, gitaar en bas en alle nodige appartuur diende op te stellen en zodoende al wat plaats innam. Maar ook het publiek was talrijker dan bij vorige gelegenheden, dus u hoort zeker niemand klagen.


Ook over de muziek zal u geen wee of klacht lezen, want die zat strak. De elf nummers die Sue Me Charlie bracht (allemaal eigen composities) variëren van heldere popmelodieën (Are you watching closely?) tot Californische dreampop (Even the worms). Vooral de samenzang van Charlotte Schellen en Michaël De Coster tilt de songs op een hoger niveau. En hoewel de liedjes erg herkenbaar aandoen en weinig baanbrekends lijken te doen, heeft het allemaal toch een erg jeugdige uitstraling.
Het was voor deze band de eerste keer dat ze in zo'n intieme setting speelden en niet alleen het publiek zat daarbij dicht op hun vel, ook de muzikanten zelf stonden nooit eerder op zo'n kleine oppervlakte. Leek zanger Michaël De Coster aanvankelijk nog wat onwennig bij de bindteksten, dan beterde dat naarmate het concert vorderde, en vertelde hij over hoe ze het probleem van de pas afgewerkte (maar nog niet helemaal beheerste) lyrics van A pair of lips oplosten, of over hoe ze voor hun allereerste nummer (Even the worms) ooit een clip opnamen, die ze intussen van YouTube verwijderden. Wie die clip ooit gezien heeft, weet waarom ze die vandaag toch vooral als "leren uit beginnersfouten" bestempelen.


Het tevreden publiek kreeg als bisnummer nog een herhaling van A pair of lips, met ditmaal een tipje van de sluier over hoe muzikanten zoeken om onverwachte wendingen in een song aan te brengen.
Sue Me Charlie heeft behalve de single Are you watching closely? de 8 songs tellende EP All is sizzle uit, waaruit alle nummers gespeeld werden. Samen met de 2 nieuwe nummers (waarvan voor velen Free your eyes het veelbelovendst was) wisten ze daarmee ruimschoots te overtuigen. En misschien vindt u mij bevooroordeeld, edoch: dit bandje heeft heel wat in zijn mars!

Setlist:

1. In our birthday suits
2. Are you watching closely?
3. A pair of lips
4. The cake is a lie
5. Bobby Alpha
6. Petit oiseau
7. Free your eyes
8. Humdrum quest
9. Mine is yours
10. Pushing a river
11. Even the worms

Are you watching closely?


De EP All is sizzle kan je via hun contactformulier bestellen.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.