15 juli 2012

Gentse Feesten 2012: Scrappy Tapes + Mad About Mountains

Bij Sint-Jacobs pikten een vriend en ik nog een groot deel van het concert mee van Scrappy Tapes, een jong Gents duo dat vorig jaar de Podiumprijs won bij Jonge Wolven. In wat we "klassieke Black Keys-bezetting" willen noemen speelden ze bluesrock waarbij ze inderdaad erg goed naar die band, én naar The White Stripes hadden geluisterd. Eénmaal leek het zelfs alsof Jack White zelf aan de microfoon stond!


In de Spiegeltent zagen we Mad About Mountains, de groep rond Piet De Pessemier (Monza, Krakow) waarvan we het album hier bespraken voor Indiestyle. Live treedt Mad About Mountains op als kwartet en de set bevatte naast (op één na) alle songs van het album ook drie nieuwe nummers én een prachtige cover van The way it will be van Gillian Welch. Opvallend is dat de beste nummers van de plaat ook nu weer boven de rest uitsteken (Don't be angry -prachtige samenzang met Myrthe Luyten-, In the end en concertafsluiter Best friend) én dat ook de krachtiger nummers tussen de nieuwe songs (The river home en If you see her) erg sterk zijn en in datzelfde rijtje thuishoren.


Jammer dat tot zelfs vooraan, vlak voor het podium, waar ik zat, er erg veel geroezemoes en gepraat was, waardoor vooral de rustige nummers onvoldoende uit de verf kwamen. Zeker toen Piet De Pessemier Me & my mountain en Little lady solo bracht (enkel in het laatste nummer viel na een tijdje drummer Stijn Persoons in), ging dat jammer genoeg verloren. Steviger liedjes overstemden (tenminste vooraan) het gepraat en Mad About Mountains kreeg met If you see her het publiek zelfs (relatief) stil. Met een respectvoller publiek zou het mooie evenwicht in de set nog beter tot zijn recht komen.Setlist :

1. Pray
2. My brother & I
3. Hundred birds
4. Don't be angry
5. The river home
6. After you
7. Me & my mountain
8. Little lady
9. In the end
10. The way it will be (Gillian Welch cover)
11. Hold on #2
12. If you see her
13. Best friend

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.