22 juli 2012

Gentse Feesten 2012: Helder + De Bossen


Donderdagavond zagen we op de Gentse Feesten Helder optreden aan Sint-Jacobs. Zijn derde album, The rhythm of change, besprak ik hier al en ik vermoedde toen al dat dit alles live nog wel eens beter zou kunnen klinken. Vier muzikanten vergezelden Helder, en zoals verwacht slaagden ze erin om de nummers krachtiger te laten klinken, andere accenten te leggen (zo kwam het reggae-element in Life has just begun er sterker uit) en het geheel een heel sterke vibe mee te geven. 


Natuurlijk was het meest recente album goed vertegenwoordigd in de set, maar ook oudere nummers als Daddy-Long-Legs en een magistraal mooi Waiting at the graveyard wisten te overtuigen. Verder onthouden we vooral prachtige uitvoeringen van The rhythm of change, My private joke, Reborn, Goodbye (het beste bewijs dat in het segment waarin Milow succes gescoord heeft, Helder niet moet onderdoen met in wezen betere muziek) en de erg vitale, (blues)rockende Head hunt, een terechte climax.

Setlist :

 1. Goodbye
 2. On the lake
 3. My private joke
 4. Underneath
 5. Million dollars
 6. Reborn
 7. Life has just begun
 8. The rhythm of change
 9. On a Saturday night
 10. Daddy-Long-Legs
 11. The real thing
 12. Talking in your sleep
 13. Waiting at the graveyard
 14. Head hunt


Even later lieten we ons in de Kinky Star verrassen door de band die ooit als eerste tekende bij het platenlabel van de Gentse club, De Bossen. Een deel van de set hadden we al gemist in een erg drukke Kinky Star (waar het onmogelijk bleek een goeie foto te nemen van de band). Gelukkig kregen we wel nog radiohitje Speed queen te horen, alsook nog andere fijne nieuwere en oudere nummers, waarin de band een kruising leek tussen The Ramones en Pixies.

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.