16 juli 2012

Gentse Feesten 2012 (dag 2): Puppetbuskersfestival + Bal 1900

Op de tweede dag van de Gentse Feesten zag ik een eerste voorstelling van het Puppetbuskersfestival. Het werd meteen een dubbelvoorstelling, want Storybox Theatre (uit Groot-Brittanië) speelde 2 voorstellingen na elkaar.


In The king who wanted to touch the moon probeert een koning, die alles al heeft (mooie bossen en een prachtig kasteel) de maan aan te raken. De bouwblokken waarmee het bos en het kasteel gemaakt waren, worden gebruikt om hem steeds hoger te laten staan om de maan aan te kunnen raken. Uiteraard komt hij toch nog tekort, en valt en is alles kwijt. Uiteraard is het een verhaal met een moraal, en gelukkig wordt het met wat humor gebracht.


Dat geldt ook voor de tweede voorstelling, The sun and the wind, de klassieke fabel van Aesopus. De zon en de wind houden een wedstrijd wie het sterkst is. Wie de jas van de man uit krijgt, wint. Hoezeer de wind ook blaast, de jas blijft aan (hoed en pruik en nog enkele andere kledingstukken moeten er wel aan geloven, maar de dichtgeknoopte jas houdt stand). De zon lacht en schijnt hard, waarna de man zelf zijn jas uitdoet, een zonnebril neemt en in een strandstoel gaat liggen. 
Beide voorstellingen waren kort en grappig genoeg om te boeien.


Op de Kouter vond het traditionele (in alle betekenissen!) Bal 1900 plaats. Met muziek, kleren en attributen uit de periode rond de eeuwwisseling naar de 20e eeuw (intussen dus al méér dan 100 jaar geleden) wordt een lang vervlogen tijdperk opgeroepen. Erg mooi om naar te kijken, zoals mag blijken uit deze foto's:Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.