15 juli 2012

Gelezen (46)

How bluegrass music destroyed my life - John Fahey


Via Stefaan Decroos van I Do I Do maakte ik ooit kennis met de Amerikaanse gitarist John Fahey. Die man schreef ook een boek met verhalen, waarvan de meeste autobiografisch (geïnspireerd) zijn. Het is een bonte verzameling, van wisselende kwaliteit ook. Er zitten verhalen tussen die vrij rechtlijnig zijn en die een hoge anekdotische waarde hebben, en die zelfs weten te overstijgen, en er zitten ook enkele vreemde verhalen in waarbij het niet helemaal duidelijk is welk standpunt de auteur nu eigenlijk inneemt en wat zijn boodschap dan wel is. Globaal echter heb ik wel genoten van dit boek.

Occupy - Noam Chomsky


De verzameling teksten en toespraken van Noam Chomsky over de Occupy-beweging zijn interessant, al valt in zo'n verzameling op dat dezelfde argumenten en voorbeelden herhaald worden (wat in een politieke of ideologische context natuurlijk niet onlogisch is, maar wat in een boek(je) toch wel enigzins kan storen). Ik heb al altijd heel veel respect gehad voor Chomsky, een linguist die in zijn vakgebied tot de absolute top behoort, en die daarnaast ook een vooraanstaande stem is in links Amerika.

The motel life - Willy VlautinWilly Vlautin is de man achter de groep Richmond Fontaine, wiens meest recente album ik eerder al recenseerde voor Indiestyle. Hij schreef intussen al meerdere boeken, en in The motel life maken we kennis met de broers Frank en Jerry Lee. Jerry Lee rijdt in het midden van de nacht een fietser aan en pleegt vluchtmisdrijf, en dat zet een stroom gebeurtenissen in hun leven in gang. Tegelijk krijgen we een zicht op hun voorgeschiedenis en wel leuk is dat Frank in het verhaal regelmatig verhalen vertelt, die mooi ingepast raken in het boek op die manier. 
Het boek kostte mij door omstandigheden (vaak onderbroken geraakt in het tempo van het lezen van dit boek) behoorlijk wat moeite om te blijven volgen, en het uitlezen op kortere tijd zou ongetwijfeld een groot verschil uitgemaakt hebben. Toch een fijn boek!

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.