25 juli 2011

Gentse Feesten : Krema Kawa + Clement Peerens Explosition

Er stond verrassend weinig volk op Polé Polé gisteren. Maar dat lieten we niet aan ons hart komen, en we genoten van de Vlaamse reggae en ska van Krema Kawa. In een vorig leven waren ze de El Creme Glace Ques, en in die hoedanigheid speelden ze met Dimitri Leue mee op één van de beren-cd's van Kapitein Winokio. Geen Dimitri Leue dit keer, maar de muziek zat (doorgaans) goed, de sfeer werd er ingebracht en de zanger (die eruitzag en zich gedroeg alsof hij ooit nog in een boysband gezeten heeft) eiste een hoofdrol op.

Nederlands en Frans werden door elkaar gebruikt, en af en toe een Antwerpse variant van onze moedertaal. Tijdens de soundcheck hoorden we hen een leuke versie spelen van Back to black van Amy Winehouse (althans gedeeltelijk), en het was eigenlijk jammer dat ze die niet herhaalden in hun set. Voor de rest heb ik weinig opmerkingen...Muzikaal is het allerminst subtiel wat Hugo Matthysen als zijn alter ego Clement Peerens brengt, en tekstueel nog veel minder. Het is het soort M!LF-achtige humor en het
totally over the top concept en de dik aangezette uitvoering die het hem doen, en zorgen voor telkens weer volop ambiance.

En daar gingen we voor ! En dat kregen we, met tonnen ! Of om het met groepslid Aertbeliën Sylvain te zeggen : "Respects for Clement!"

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.