18 juli 2011

Gentse Feesten : De Propere Fanfare

Op aanraden van een vriendin zag ik gisterenavond De Propere Fanfare, die ditmaal optrad in thuisbasis bij' De Vieze Gasten. In het prachtige gerenoveerde zaaltje (dat volgens de principes van het passiefhuis werd opgevat) bracht de voltallige bende anderhalf uur lang nieuwe en oudere nummers, met op de achtergrond soms projecties van eerdere voorstellingen in binnen- en buitenland.
De Propere Fanfare, bestaande uit meer traditionele fanfare- en orkestinstrumenten maar ook accordeons en gitaren, staat telkens garant voor ambiance. De meeste nummers zijn eigen composities, vinden hun wortels in diverse (muziek)culturen en zijn in die zin een perfecte afspiegeling van de diversiteit van de Brugse Poort, het Gentse stadsdeel waar De Propere Fanfare zo mee vergroeid is.
Het spelen van een thuismatch heeft zo zijn voordelen, en voor het publiek betekende het in ieder geval dat ze er helemaal voor gingen, met een aanstekelijk enthousiasme en in groeiende interactie met het publiek, dat mocht meezingen en uiteindelijk zelfs mocht meedansen. Want behalve de muzikanten zijn er ook heel wat figuren die voor de choreografieën en randanimatie zorgen.
Onderstaande foto's geven een mooi beeld van wat zo'n spetterend optreden wel behelst...


En we geven ook nog graag volgende mp3-tjes mee die ze aanbieden op hun website (en die je er ook kan voorbeluisteren, net als heel wat andere nummers trouwens) :

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.