11 januari 2011

Gospel Music

In tegenstelling tot wat de naam van de groep laat vermoeden, valt er weinig gospel te vinden op het 5 liedjes tellend EP'tje Duettes. Allerlei andere rootsy genres passeren wel even de revue, en worden heerlijk gemixed in de blender, en wat eruit komt zijn heerlijke duetten die toch vooral als popmuziek te omschrijven vallen.

De guestlist van die duetten oogt bovendien fraai. Gospel Music wist SoKo te strikken, en leden van The Magnetic Fields, Vivian Girls en Camera Obscura.
Maar een fraaie guestlist is niet altijd een garantie voor een goeie plaat, dus stelt de vraag zich of het resultaat aan de verwachtingen voldoet. Geruststellend geknik (maar dat ziet u natuurlijk niet) is hier op zijn plaats, want alle nummers zijn goed tot uitstekend, happen vlot weg en klinken alsof ze een afgewerkte versie van Pavement-nummers zijn. Denk het rommelige van die groep weg, en je krijgt een idee van wat je te wachten staat.
Vooral een nummer als “Automobile”, met Tracyanne Campbell van Camera Obscura als gastvocaliste, kan zo de radio op en gaat een lente, zomer en herfst mee. Ook “Are your parents still together” met Cassie Ramone van Vivian Girls is even radiovriendelijk, en vormt daarmee een grappige en passende afsluiter van een fijne EP.
U merkt het: weinig opmerkingen te formuleren. Een wereldplaat (in potentie) is dit niet, maar die pretentie lijkt Gospel Music allerminst te hebben. Plezier en humor (we verdenken hen ervan dat hun groepsnaam meer zegt over hun gevoel voor humor dan over hun muzikale helden) vormen duidelijk de basis waarop ze, met dank aan de gasten, hun bedje gespreid hebben. Ga rustig achterover liggen, en geniet van 12 minuten zorgeloos luisterplezier.

Je vindt deze recensie ook hier op Indiestyle.be

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.