15 januari 2011

Concert : Godspeed You! Black Emperor

De acht (!) muzikanten van Godspeed You! Black Emperor maken heel erg mooie muziek: dat wist ik al van hun albums, en dat bewezen ze vanavond ook nog eens in het Koninklijk Circus in Brussel. Twee en een half uur lang (of toch bijna) etaleerden ze waarom ze met hun instrumentale post-rock tot de absolute top gerekend worden.

Voorprogramma Total Life mogen we meteen weer vergeten. We kwamen weliswaar te laat voor het begin van diens set, maar veel lijken we toch niet gemist te hebben. Soundscapes die ik thuis wel eens wil horen als ik in de juiste stemming verkeer, maar die weinig om het lijf hebben: dat is wat we hoorden.

GY!BE (zo wordt de groep afgekort) begon nochtans ook niet denderend. Op het podium viel weinig te beleven in de eerste nummers, de visuals waren niet bepaald om over naar huis te schrijven en van interactie met het publiek was er geen sprake. Ja, de muziek, die was natuurlijk wel goed, maar dat kan je thuis (in comfortabeler omstandigheden) ook horen natuurlijk.
Gelukkig speelden ze een heel lange set, van bijna twee en een half uur dus, en vooral het laatste uur was geweldig. We kregen dan betere visuals te zien, de muziek was nóg beter en intussen was het publiek voldoende opgewarmd. Meer interactie dan enkele bandleden die eens lachen naar het publiek, zat er nog steeds niet in, maar het was toch zeer de moeite, en zo werd het alsnog een concert waarvan ik blij ben dat ik erbij was...

1 opmerking:

Meloen zei

Die jongen daar in het middan van de foto, met zn wit t-shirt en de rugzak aan...dat ben ik :D
De interactie met publiek was inderdaad nogal koeltjes, maar ik vond dat het paste in de sfeer van de muziek. De muziek zat van het begin goed, en de visuals namen inderdaad een aanloop(die beelden van de fabrieken met de rode rookpluimen...waw)
Ik had het geluk dat de meisjes achter mij hun rugzakken voor hen hadden gezet, dus had ik relatief veel plaats, wat ik dan ook wel gebruikte om mij te laten gaan :)
Ik ben zotblij dat ik geweest ben en zal vanaf nu altijd terug denken aan die avond als ik luister naar hun muziek...

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.