31 oktober 2010

Boekenbeurs 2010


Vandaag heb ik de Boekenbeurs bezocht, en het blijft toch moeilijk om binnen een vooraf vastgesteld budget te blijven als je al die mooie, interessante, uitnodigende boeken ziet (maar het is me wel gelukt).
Behalve trends als Geronimo Stilton (is dat nu nog niet over?) en de hype van de kookboeken, viel me vooral op dat er een grote diversiteit is, groter dan je in eender welke boekenwinkel vindt. Stands als die van Johannes (een boekhandel gespecialiseerd in soft-religieuze en esoterische boeken) of van gespecialiseerde boekhandels met muziekboeken of strips (en graphic novels), beiden met heel veel import ook, maken het aanbod rijker dan je anders op één locatie vindt.
En ik heb uiteindelijk 5 artikelen gekocht : een boek uit professionele overwegingen (over een model van sociaal-emotionele ontwikkeling, dat bij ons op het werk ook stilaan geïntroduceerd raakt) ; een boek dat ook tot de categorie psychologie en pedagogiek behoort, maar dat ik toch vooral om persoonlijke redenen kocht (het gaat over de band tussen vaders en zonen) ; een voor kinderen bedoelde adaptatie van een bekend sprookjesachtig verhaal uit de wereldliteratuur dat ik als verrassing voor mijn dochter meebracht (en ik ga dus nog niet verklappen wat het is, misschien leest ze deze blog stiekem als ze bij haar mama is...) ; een vegetarisch kookboek (dat heel overzichtelijk en duidelijk is en daarom een aanvulling op mijn collectie kookboeken) en tenslotte de DVD van de reeksen I en II van Dag Sinterklaas (ja, daar kon ik echt niet aan weerstaan...)

2 opmerkingen:

madrina zei

Ik ben de laatste dag gegaan en ben thuis gekomen met veertien boeken. Tien voor mij, vier voor mijn metekindje. Ik krijg al schrik voor volgend jaar.
En je hebt gelijk: er zijn heel wat meer gespecialiseerde boekenzaken. Dat is ook het toffe aan de Boekenbeurs: nieuwe dingen ontdekken.
Veel plezier met je aankopen!

Sven zei

Bedankt !
Jij ook veel leesplezier (en geschenkplezier bij je metekindje) !

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.