08 april 2010

Gelezen (34)

Ik ben de drummer van de band okay - Toby LittAls een roman je aanspreekt omdat hij gesitueerd is in een wereld waar je je voor interesseert, en je hebt na het lezen het gevoel dat je er zelfs van zou genoten hebben als het in een heel andere saaie wereld was gesitueerd, dan weet je dat je een boek vasthebt dat zijn setting overstijgt en je iets vertelt over "het leven" (om het maar meteen zwaar aangezet te zeggen).
Toby Litt vertelt het verhaal van een alternatieve rockband, okay, door de ogen van drummer Clap. Hij neemt als drummer een bijzondere positie in binnen de band, wat hem tegelijk een buitenstaander én een lid van het hele gebeuren maakt. En op die manier maakt hij ons deelachtig aan de vele aspecten van het leven als je beroemd bent, als je met muziek bezig bent, als je leven gecompliceerd wordt door de vervaging van grenzen tussen privé en openbaar. Want is de band aanvankelijk een obscuur garage-rockbandje, ze groeit uit tot een stadionvullende rockband (genre U2).
Maar Litt maakt er vooral een mooi verteld verhaal van, met liefdes in de hoofdrol : de liefde voor muziek, de liefde voor een vrouw, de liefde van vrienden voor elkaar, de liefde voor het leven...

Geen opmerkingen:

Klik op oranje tekst om de links te volgen en blauwe links voor de mp3's.