27 december 2009

Jeugdtheater : Piratensoep met balletjes

In het kader van het kindertheaterfestival Spekken ging ik vandaag met mijn dochter naar Piratensoep met balletjes, een voorstelling van Meespeeltheater Jeuk.
Twee acteurs (die aan drie personages gestalte geven) en een muzikant die toch ook een plaatsje krijgt in het verhaal, brengen een vrolijke en geslaagde voorstelling voor kinderen van 5 tot 12 jaar (al vrees ik dat die oudste kinderen het soms wat flauw zullen vinden). Twee piraten zijn gestrand op een verlaten eiland en overleven op een ketel piratensoep met balletjes, die ze elk om beurt 's nachts bewaken. Deze nacht echter valt kapitein Corneel in slaap en de soep wordt gestolen door een inboorling, een Bujumbura. Samen met zijn kompaan Jacobus moet de kapitein op zoek naar de soepketel en die heroveren. Wanneer hij daar alleen in slaagt, volgt er nog een "grap" met Jacobus waarbij die de soep moet zoeken en een volwassenen uit het publiek een rolletje heeft gekregen als de piraat die de soep verstopt. Voortdurend worden ook de kinderen betrokken bij het hele gebeuren, en op het eind mogen alle kinderen mee op de speelvloer voor een afsluitende dans.

De voorstelling is bij momenten grappig en bovendien interactief genoeg om kinderen én volwassenen gedurende dit uurtje vertier bij de les te houden, al is het verhaaltje soms iets te flauw uitgewerkt. Maar plezant was het wel...

Geen opmerkingen: