24 juli 2009

Gentse Feesten : het "kinderprogramma"

Deze namiddag en (voor)avond heeft mijn zoon enorm genoten van ons dagje samen naar de Gentse Feesten. Op het programma stonden dan ook vooral kindvriendelijke voorstellingen op MiramirO, het straattheaterfestival.


Het begon met de "vouwkunstenaar" Paul-Henri Jeannel, die in zijn "voorstelling" Chapeau magique alle omstaanders leert om in een mum van tijd een stuk bruin inpakpapier om te toveren tot een vrolijk hoofddeksel. Met een klein beetje hulp en instructie van deze man vouw je al snel stevige én grappige papieren hoedjes.


Aan de Sint-Baafssite kon hij zich daarna uitleven op de Bootjesmolen en bij de Reuzeninstrumenten. Toen kon zelfs de regen hem niet deren...


We pikten even enkele momentjes mee van het drukbezochte Enfin tranquille (zie gisteren), maar er was teveel volk en hem de hele tijd (1 uur !) in mijn nek houden, is niet echt meer mogelijk. Wel genoten we enorm van de weliswaar door de regen onderbroken en ingekorte voorstelling Happy 4 nothing van Cirq'ulation Locale, waarbij kegels en diabolo's afgewisseld werden met grappen en grollen.


In het speeltuintje op het Spaanskasteelplein kon hij zich uitleven met een klasvriendinnetje en in de binnenstad is hij intussen een fervente toeschouwer geworden van straatartiesten (vooral als ze muziek brengen !).

Geen opmerkingen: