18 juli 2007

Vooruit met de kuit

Eén van de grappigste fanfares mét majorettes die ik ooit al zag, leerde ik vorig jaar toevallig kennen naar aanleiding van de zeepkistenrace van kinder- en jeugdatelier Krejo.

Vooruit met de kuit is een knotsgekke bende, die hun eigen dansjes en vrolijke muziek brengen, veel interactie met het publiek uitlokken en die tegenwoordig ook op de Gentse Feesten te zien zijn...

Hier kan je luisteren naar enkele van hun nummers :

Check hun agenda wanneer en waar ze optreden !

16 juli 2007

Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn opnieuw gestart en ik ga (uiteraard) vrijwel dagelijks. Voor wie niet van Gent is, is het soms moeilijk te begrijpen maar er is iets onbestemds met de Gentse Feesten, dat mij telkens opnieuw zo aantrekt.
Elementen die zeker een rol spelen zijn : de toegankelijkheid (heel wat optredens en performances e.d. zijn gratis, en ze zijn verspreid over de hele (binnen)stad), de diversiteit (van Eddy Wally tot Au Revoir Simone, van Walter De Buck tot tango,...), het toeval (onderweg naar het ene optreden bots je op een performance in het straattheaterfestival,...), de sfeer (ondanks de massa toch altijd vooral vrolijk, en wordt het ergens minder leuk, dan kan je meteen elders heen)
Maar het meest typische is wellicht dat het allemaal tegelijk gebeurt, in je eigen stad : de mogelijkheden zijn haast onbegrensd, van museumbezoek tot speciale opendeur of bijzondere tentoonstelling naar straattheater, optredens (werkelijk alle genres, en veel dan nog gratis), en onnoemelijk groot theateraanbod, figurentheater, circus,... En dat 10 dagen lang !
Kom naar Gent en beleef het mee ! De Gentse Feesten blijven iets uniek !